3592 LC Semi Soft

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 225,00

Informatie

De 3592 is een combinatie van de unieke ving klapschaats en de hoge Semi Soft schoen. Te gebruiken als vaste en als klapschaats

* Verplichte velden

€ 225,00

Details

Productomschrijving

De 3592 is een combinatie van de unieke ving klapschaats en de hoge Semi Soft schoen. Deze schoen combineert een zeer laag gewicht met veel comfort. Dankzij deze combinatie is de klapschaats nu bereikbaar voor een grote groep recreatieve schaatsers. De schoen geeft steun op de plaatsen waar het nodig is. Vermoeidheid en blaren behoren tot het verleden. Sluiting door middel van veter, gesp en velcro strap. De Semi Soft schoen is een zeer comfortabele schoen voor het lange-afstandswerk.

 

De speciale lage Ving klapnoor is uitgevoerd met Roest Vast Staal(Toolsteel). Het staal heeft een hardheid van 60 Rc. en is 1.25 MM dik. Praktijktesten hebben aangetoond dat dit een ideale dikte is voor zowel gebruik op zowel kunst- als natuurijs. Het mes is geslepen in een ronding van 25 Meter. Dankzij de speciale constructie zijn de voordelen van de klapschaats nu bereikbaar voor een grote groep actieve recreanten.

 

Ten opzichte van de traditionele noor biedt de Zandstra VING Klapschaats een sterk verhoogd rendement van de afzet, meer snelheid en een hoger comfort. De nieuwe Zandstra VING noor benadert dan ook de eigenschappen van de wedstrijdklapschaats maar neemt tegelijk de nadelen weg. Bovendien kan met de Zandstra VING noor ook als vaste noor geschaatst worden. Dit betekent vrijheid van keuze. Vast of Klap! Dankzij de Ving Klapschaats wordt schaatsen nog leuker en comfortabeler.

 

Belangrijkste Eigenschappen van de Ving Klapnoor:

 

Keuzevrijheid

Met deze noor heeft u de vrijheid van keuze: of een klapschaats of een traditionele noor. Het vastzetten (Blokkeren) gebeurt door middel van een eenvoudige 'locking pin'. Ook heeft u vrijheid van keuze van schoen. Vrijwel alle schoenen kunnen op deze klapschaats gemonteerd worden. (Behalve de zelfdragende schoenen)

 

Halfhoog of Halflaag

De Ving Klapschaats is 1,5 á 2 cm. lager dan bestaande wedstrijdschaatsen. De Ving Klapnoor is dan ook uitermate geschikt voor zowel kunstijs al natuurijs.

 

Betrouwbaar

Deze schaats heeft een beperkt aantal onderdelen. Hierdoor is de schaats minder kwetsbaar. Het scharnieren gebeurt door middel van een drukveer (i.p.v. een trekveer). Uitvoerige tests hebben uitgewezen dat breuk vrijwel uitgesloten is. De maximale hoek tussen buis-schoen is 30 graden. Ook hier hebben tests aangetoond dat een grotere hoek niet nodig is.

 

Laag gewicht

De Ving Klapschaats heeft een lager gewicht dan de bestaande klapschaatsen. Vooral bij lange tochten is dit minder vermoeiend.

 

Comfortabel

Ook hier heeft de praktijk aangetoond dat de klapschaats comfortabeler rijdt dan een traditionele noor. Spierpijn behoort nu vrijwel tot het het verleden.

 

Prijsniveau

De schaats heeft een prijsniveau dat aanvaardbaar is voor een grote groep gemotiveerde recreanten.

 

Technische Specificaties van de Ving Klapnoor:

 

Schaatsblad

Roest Vast Staal. Chromeflex. Hardheid 60 Rc. Dikte 1.25 mm. Praktijktesten hebben aangetoond dat dit een ideale dikte is voor gebruik op zowel kunst- als natuurijs.

 

Buis

De aluminium buis is geextrudeerd in de 7000 legering. De buis is torsiestijf maar heeft toch een laag gewicht.

 

Hak- en Voetplaten

De schoen wordt gemonteerd op een frame gemaakt uit de technische polyamide 6.6. Het betreft hier Zytel ST. Deze kunststof is zeer goed bestand tegen lage temperaturen.

 

Veerconstructie

De Ving Klapnoor heeft als enige noor een drukveer. Ook hier hebben uitvoerige testen aangetoond dat deze constructie uiterst betrouwbaar is. Daardoor is deze ook vrijwel onderhoudsvrij.

 

Scharnierpunt

In tegenstelling tot andere klapschaatsen is het scharnierpunt niet óp de buis bevestigd maar dóór de buis. Het resultaat is dat de VING klapschaats slechts enkele millimeters hoger is dan de traditionele lage noor.

Extra informatie

Gratis verzending Nee
Framemaat Nee
Soort Nee
Schoenmaat Nee
Kleur Nee
Lengte onderstel Nee
Dikte Nee
Merk Zandstra
Thermoplastisch Nee