filter_list

Filter

Cyclocross

Cyclocross fiets kopen

Cyclocross is populairder dan ooit. Een cyclocross fiets is niet alleen geschikt voor veldtourtochten of cyclocross wedstrijden. Ze zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken als snelle woon-werk fiets of fiets voor op de weg in de winter.
Ook bij Vision Sports bent u aan het juiste adres om een Cyclocross fiets te kopen. Liever langs komen in de winkel in Hengelo? Geen probleem. Wij meten u op en helpen u graag bij het maken van de juiste cyclocrosser.
 


Weergave:

Cyclocross fiets merken

Welke cyclocrosser is nu het beste voor u? Elk merk cyclocross fiets heeft andere specificaties en een andere geometrie. Wij hebben voor u een mooie selectie cyclocross fietsen samengesteld van onderstaande merken.

Verschil Cyclocross fiets en racefiets

Veel fietsers denken dat een Cyclocrosser en racefiets is met dikkere banden. Dat is uiteraard niet het enige verschil.

Banden Cyclocross fiets

Waar een racefiets tegenwoordig standaard voorzien is van 25mm banden is een cyclocrosser voorzien van 30mm banden. Daarnaast rijd je met een veel lagere bandenspanning. Waar je met een racefiets rijdt met 6 a 7 bar, fiets je met een cyclocross rond met ongeveer 2 bar.

Brede voorvorken op een cyclocross fiets

De vorken van een Cyclocrosser zijn ook breder dan die van een racefiets. Hierdoor kunnen er bredere banden gemonteerd worden en blijft er minder modder achter de vorken hangen.

Sterker frame van een cyclocross fiets

Het frame van een cyclocrosser is sterker dan een frame een racefiets. Een crosser heeft natuurlijk veel meer klappen te verduren dan een racefiets. Daarnaast is de bovenbuis van een crosser plat waardoor de fiets comfortabeler op je schouder ligt wanneer je een stuk met de fiets moet lopen.

Bracket van cyclocrosser ligt hoger dan een racefiets

De bracket van een crosser ligt een stukje hoger waardoor je door kan blijven trappen in de bochten zodat je geen snelheid verliest.

Naast cyclocross fietsen kunt u bij Vision Sports ook terecht voor al uw andere sportfietsen zoals:


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.